20 september 2013
19:00

Referat: Korpföreningen MF - AIF Barrikaden

Startelvan: C-G - Daniel Sv - Kalle, Christian T, Martin N, Adam - Jimmy, Joel J, Majed, Rabih - Farhad

Avbytare var Johan G som fick hoppa in i målet efter 37 min sedan C-G tvingats utgå p.g.a. skada, Hkmat som spelade 20 min i vardera halvleken på topp, Fredrik K som spelade sista 10 som höger yttermittfältare och Roy som inte spelade alls.

Vi spelade alltså för dagen med en ganska defensiv uppställning med en libero bakom en fyrbackslinje och en ensam spelare på topp och den taktiken fungerade mycket bra. Även under de perioder där KF Malmö hade mycket boll skapade de ytterst få farligheter och utöver målet hade de bara en riktigt het målchans och den kom i den 73:e min då ex-MFF-aren Robin Nilsson drog 2-3 av våra försvarare och kom fri men lite ur vinkel så det tunga skottet gick utanför. Därutöver hade de några skott ganska långt utifrån som gick relativt tätt utanför.

Vi hade heller inte jättemånga målchanser utöver målen. Man kan väl säga två, båda i första halvlek. I den 20:e min slog Rabih en mycket vacker långpassning till Jimmy som tog sig förbi sin sista bevakare och sköt men deras försvarare hann ändå täcka skottet. På övertid i 1:a halvlek hade en av våra spelare ett jättebra skottläge en bra bit in i straffområdet medan KF Malmö var helt oorganiserade men skottet blev helt misslyckat och gick högt över.

KF Malmö hade väl ett litet spelövertag i början men det jämnades ut efterhand i den 1:a halvleken. Eftersom vi spelat ett väldigt gediget försvarsspel och hade 0-0 när 1:a halvlek gick mot sitt slut kändes det oerhört bittert när C-G tvingades utgå p.g.a. lårskada. Tilltänkte utespelaravbytaren ställde upp som målvakt - en roll han inte direkt är supererfaren i om man säger så även om han väl stått en träningsmatch för oss i vintras. I den 43:e min gjorde KF Malmö 1-0 på frispark och i det läget var det inte mycket som talade för oss som redan från början saknade väldigt många normalt tongivande spelare och nu också hade en utespelare i mål.

Vi fortsatte dock att visa en strålande moral och lyckades också vända matchen. I den 58:e min kvitterade vi när Majed slog ett frisparksinlägg som Danne omarkerad behärskat kunde nicka in vid bortre stolpen och i den 74:e min var det dags för det ledningsmål som också skulle visa sig bli segermål. Hkmat gjorde en mycket vacker rusch på vänsterkanten förbi ett par KF-spelare innan han slog ett inlägg som Jimmy stötte in från nära håll.

När KF satte in 3 duktiga avbytare kändes de plötsligt mycket farligare än tidigare men när deras klara spelövertag
i en halvlek som tidigare varit väldigt jämn inte resulterade i något mål verkade de tappa modet och sista 5 verkade de direkt uppgivna så vi fick ett par bra kontringschanser som vi dock slarvade bort innan de hann förvandlas till några riktiga farligheter. KF-spelarna verkade faktiskt en aning tröttare än vi på slutet men så hade de också sprungit betydligt mer än vi under matchen men utan att få ut något eftersom vi spelade med ett lågt försvarsspel, följde vår uppgjorda taktik och kämpade enormt på alla händer. Johan G skötte det hela han hade att göra i 2:a halvlek felfritt och ska någon av utespelarna nämnas speciellt så gjorde Christian i sin nästan helt ovana roll som mittback en strålande insats med sitt synnerligen resoluta spel

Ja detta var verkligen en lagseger och en mycket efterlängtad sådan efter alla dessa oändligt många uddamålsförluster. Efter segern hade risken att tvingas kvala minskat från c:a 10 % till c:a 0,001 %. Även om vi skulle sluta 10:a så skulle det hända oerhört många märkliga saker i de andra Skånesexorna för att vi inte skulle bli en av de fyra bästa som slipper kvala. Antagligen är det efter dagens matcher i samtliga Skånesexor t.o.m. 100 % klart men det har referenten ännu inte kontrollerat.

För KF Malmö däremot var förlusten (den tredje på de fyra senaste matcherna) förödande eftersom man bara har en match kvar mot konkurrenternas om kvalplatserna två och nu har man inte längre saken i sina egna händer.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 4-4 Avslut på mål: 4-5 Avslut utanför: 5-7